Zomerfruit met witte-chocoladesaus & Elysium Black Muscat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is eind juli, maar het lijkt wel herfst! Wat kunnen we daaraan doen? Ik kies voor dit heerlijke zomerfruit-dessert , daar haal je de zomer gewoon weer mee naar binnen. Aardbeien, frambozen, kersen, blauwe bessen en bramen; al dat sappige zomerfruit ligt te lonken bij mijn groentenboer; onweerstaanbaar lekker. Zeker als je het verwerkt in dit SUPERSIMPELE dessert. Drink er vervolgens een rode dessertwijn bij, zoals de Elysium Black Muscat of de Red Muscadel van Rietvallei (bij mij te koop € 10,95), dat maakt het geheel compleet. Beide wijnen accentueren de mooie zoete rode fruitaroma’s.

Muziek: Geniet van dit prachtige nummer Summertime, gezongen door Norah Jonas aan de piano.

  • 100 gram witte chocolade, in kleine stukjes
  • 100 ml slagroom
  • 500 gram gemengde zomervruchten (frambozen, aardbeien, bosbessen, bramen, kersen)

1. Laat de chocolade samen met de slagroom zachtjes smelten in een au-bain-Mariepan. Overdoen in een kom en laten afkoelen.

2. Verdeel het zomerfruit over vier schaaltjes of ijscoupes. Witte chocoladesaus erover scheppen. Lekker met een bolletje roomijs.

Nagerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *