Meatless Monday

Tomatensoep met gemberroom

Wist u dat tomatensoep met balletjes de populairste soep van Nederland is? Per jaar worden er 3,7 miljoen blikken tomatensoep verkocht. Maar zelf maken is veel lekkerder, toch. Mijn versie van zelfgemaakte tomatensoep is er eentje zonder balletjes, maar wel gevuld met maiskorrels. Bovenop een topping van lichtzoete gemberroom. Een soep die iedereen lekker vindt, op elke moment van de dag.

4 personen30 minuten

Welke wijn bij tomatensoep met gemberroom?

Bij soep schenk je eigenlijk geen wijn. Maar wil je toch er iets bij drinken. Een frisse witte wijn past dan heel goed. Denk aan Verdejo, Soave of Pinot Grigio.

 

Muziek: om alvast in de stemming te komen voor onze culinaire reis naar de Languedoc laat ik vandaag dit nummer horen van Francis Cabrel; Depuis Toujours. Dit is de Franse versie van het nummer ‘I’ve been loving you too long’ van Otis Redding. Welke versie is het mooist? Ik ben verliefd op die van Cabrel: adembenemend mooi, om bij weg te zwijmelen.  

Tomatensoep met gemberroom

Tomatensoep met gemberroom

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Dompel je lepel in onze rijke tomatensoep, verlevendigd met een vleugje gemberroom. Deze soep combineert de vertrouwde smaak van tomaat met een exotische twist, perfect voor een verwarmende voorgerecht of lunch.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 eetlepel suiker
  • Enkele druppels rode tabasco
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • ½ theelepel zout
  • 1 blikje maïskorrels
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • versgemalen peper

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een soeppan. Bak ui en knoflook in ca. 3 minuten zachtjes lichtbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Toevoegen: 800 ml water, bouillontabletten, suiker  en blikken tomatenblokjes. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tabasco.
  • Klop de slagroom met gembersiroop en zout halfstijf. Roer de maïskorrels door de soep en warm even mee. Verdeel de soep 4 soepkommen. Schep de gemberroom erop. Bestrooi met peterselie en versgemalen peper.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept