Met een twist

Indiase tosti met kip en cashewnotenpesto

Creatief met kip; dat is de opdracht van het maandelijks foodblogevent voor januari 2013, dit keer georganiseerd door ‘Uit de keuken van Levine’. Deze tosti had ik al een half jaar geleden ontwikkeld, maar nog niet geplaatst op mijn weblog. Dat komt dus goed uit, want het past supergoed bij dit thema.

Welke wijn bij Indiase tosti met kip?

Het is een heerlijk lunchgerecht en daar past een glas Pinot Gris (bijvoorbeeld die van Yealands) fantastisch bij. Deze witte wijn smaakt heerlijk fris, maar ook vol en rond. Een mooie mix tussen een ronde Pinot Gris uit de Elzas en de frisfruitige Pinot Grigio uit Italië. Combineert geweldig met deze Indiase tosti. De tosti is lekker smeuïg met zachte ronde smaken. Diezelfde rondheid vind je terug in de wijn. De mango chutney maakt het geheel spannend: fris, pittig en exotisch. Hierdoor komen vooral de rijpe fruitaroma’s in de wijn naar voren.

Muziek: bijpassende Indiase muziek, afkomstig van de cd Buddha-bar: Sina Vodjani met het nummer Straight to the Heart.

4 personenca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
  • 1 ½  eetlepel geraspte kokos
  • 2 eetlepels verse koriander, grofgehakt
  • 100 ml olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • 1 dikke kipfilet (200 gram)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 gram boter
  • 4 mini garlic & coriander naan-broodjes (Patak)
  • 4 plakjes jonge Goudse kaas
  • 4 eetlepel mangochutney
  • Extra: tosti-ijzer

Stap 1

Meng in de keukenmachine de cashewnoten, knoflook, kokos en koriander, met de pulseknop, tot een grove massa. Voeg, terwijl de machine nog draait, de olijfolie toe tot een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Halveer de kipfilet overlangs tot dunnere plakken. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en kerriepoeder. Verhit in een koekenpan de boter en bak de kipfilet in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Neem uit pan en snijd in dunne plakjes.

Stap 3

Verhit een tosti-ijzer. Halveer intussen de naanbroodjes overlangs. Besmeer de onderzijde ruim met de cashewnotenpesto en plakjes kip. Beleg met een plakje kaas en dek af met de andere broodhelften. Bak de broodjes krokant en bruin in het tosti-ijzer. Serveer met de mangochutney.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&4 2012
Credits: Fotografie Rob van der Vet, Food Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *