Pasta met zalm en kappertjes & Sauvignon Blanc L’élégante

Supersnel  en supersimpel, deze pasta met gerookte zalm en kappertjes. Het staat in een mum van tijd op tafel. De appelkappertjes geven dit gerecht net die speciale touch, want de zure kappertjes verfrissen de romige saus. Wil je het als hoofdgerecht serveren, geef er dan een salade bij met tomaat en geitenkaas.

Welke wijn bij pasta met gerookte zalm?

Pasta met gerookte zalm smaakt heerlijk met een glas ronde rijpe Sauvignon Blanc L’élégante van wijndomein Pré Baron uit de Loire. Maar ook een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc   of ronde volle rosé combineren uitstekend.

Muziek: prachtig nummer van Alison Krauss met Robert Plant! Luister mee naar

3 personenca. 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 50 gram boter
  • 1 pakje gerookte zalm à 200 gram (euroshopper, AH)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 pakje verse tagliatelle à 250 gram
  • versgemalen zwarte peper
  • appelkappertjes

Stap 1

Sjalotje fijnsnipperen. In kleine braadpan of steelpan boter smelten. Sjalotje fruiten. Intussen de zalm fijnsnijden. Helft van de zalm en de crème fraîche toevoegen. Op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Van vuur af met een staafmixer tot een romige saus pureren.

Stap 2

In grote pan ruim water aan de kook brengen. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Afgieten. Intussen de pastaborden voorverwarmen. Pasta op de bordenscheppen. Zalmsaus erover verdelen. Reepjes zalm erop leggen. Peper erboven fijnmalen. Garneren met de appelkappertjes.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *